Kamila Branna

Ryze ženské hobby

3. 03. 2015 7:38:42
O dietách se toho už napsalo hodně. Ale o nejoblíbenějším ženském hobby, hovoru o nich, ať hledám jak hledám, nic.

Tady je několik základních pravidel, která je při rozhovoru o dietách třeba dodržet:

1. Aby se člověk mohl s někým bavit o dietách, musí se nacházet v prostředí, ve kterém panuje důvěra: toto téma je možno probrat s kamarádkami, kolegyněmi z práce, známými, nebo úplně s kýmkoli v posilovně, na zastávce nebo v dopravním prostředku.

2. Rozhovory o dietách mívají většinou dvě fáze:

a) Mučení: light potraviny, diety, cvičení, pitný režim.

b) Hřešení: jak, kde a čemu nelze odolat.

Toto pořadí je třeba striktně dodržet. Druhá fáze většinou bývá několikrát delší než ta první.

3. Vždy mějte v záloze připravený nějaký svůj prohřešek. Kdybyste začala tvrdit, že zeleninu milujete, cukr vám nechutná, cvičení je pro vás droga anebo že se dokonce máte ráda taková, jaká jste, ostatní diskutující by mohlo napadnout, že jste namyšlená, přestaly by vám říkat, že žádnou dietu držet nepotřebujete a začaly by na vás hledat nedostatky.

4. Proto když vám někdo řekne, že ZROVNA VY dietu držet nemusíte, připravte si dopředu pádné argumenty, které dokazují opak. Tyto argumenty popřípadě doložte vzorky celulitidy a pneumatik na vašem těle.

5. Ostatním diskutujícím nezapomeňte kompliment vrátit. Tento bod dodržte za jakýchkoli okolností. Jinak by následky mohly být podobně katastrofické jako v bodě č. 3.

6. Vaše konfekční velikost by měla být nepřímo úměrná vaší potřebě nějakou dietu držet a počtu rozhovorů o dietách, kterých se účatníte a které iniciujete.

7. Poznatky o dietách by měly být doloženy prameny, ze kterých čerpáte: „Nedávno jsem četla, že ...“ anebo „Známá mi řekla, že četla, že ...“

8. Pokud chcete, aby vaše slovo mělo ještě větší váhu, zajděte si k výživovému poradci. Toho buď vyneste do nebes nebo pořádně setřete.

9. Pokud zrovna dietu nedržíte, neklesejte na mysli. Do rozhovoru se můžete zapojit stejně dobře. Svěřte se s tím, že byste měla s dietou začít, jak je složité se k tomu rozhoupat a kolik kil byste měla shodit.

10. Rozhovorů o dietách se účastněte alespoň jedenkrát týdně. Slouží k utužování a navazování přátelských a pracovnch vztahů, jsou vysoce motivační a vedou k sebekritice tolik potřebné pro osobní rozvoj.

Autor: Kamila Branna | karma: 19.01 | přečteno: 762 ×
Poslední články autora