Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kamilo, tak jsem neodolal a zavolal našim známým do Malagy, jak to dnes je....

Existují taverny, kde chodí turisté.Ve starých ulicích už nejde zajít do tradiční hospůdky, protože neexistují. Ano vznikají nové, ale není to o ničem, je to jen pro turisty. Jinak se lidé schází po bytech anebo na ulicích.

6 0
možnosti
Foto

To je fakt. velke retezce jsou pro male bary obrovskou konkurenci, male bary provozuji hodne Cinane ... a neni to ono.

Ale nerekla bych, ze se lidi schazeji po bytech kvuli zakazu koureni, jako spis proto, ze je to levnejsi. Ceny tu vesele stoupaji a platy stagnuji nebo dokonce klesaji. A proto se taky bary a restaurace musi preorientovat na turisty ...

1 0
možnosti
Foto

A Polický prchá aby ještě víc neodhalil svou bolševickou duši. ;-D;-D

2 1
možnosti
Foto

Nikoliv jen nemíním opisovat co jsem napsal v blogu. Ale je mi jasné, že nálepkování je vaše hoby;-D

0 1
možnosti
KH

K26a58r79e33l 73H55r62m90a

20. 12. 2015 18:30

Takže po roce 2011 došlo ve Španělsku ke krachu hospod.

Z vašeho odkazu: Konkrétně, tento nárůst představuje více než 71,175 pracovníků v roce 2013 a je první pozitivní vývoj v tomto odvětví, které bylo řetězech dva roky po sobě poklesů, jak informoval španělskou federací hotelů

Kamila Branna- Rekla bych, ze ve Spanelsku kvuli zakazu koureni nikdo nezkrachoval.

2 0
možnosti
Foto

V jinem zdroji se tvrdi, ze k nejvetsimu krachu doslo v r. 2010. Tedy pred prijetim zakona ;-)

1 1
možnosti
MK

Vzhledem k tématu asi toto. Nežiji přímo ve Valmezu, ale chodím tam na pivko. U nás jsou tři nekuřácké restaurace. Jedna je vegetariánská. Dvě zavírají v 15:00 protože pak nemají hosty. Pouze na náměstí u Zvonu mají teď na podzim a v zimě otevřeno do 20:00 a pak stejně zavírají, protože nemají hosty. Za to ty kuřácké jsou plné a velmi často je problém tam najít místo k sezení.

Ptám se:"Když je taková poptávka po nekuřáckých restauracích, proč ty nekuřácké jsou na pokraji krachu? Logicky , podle toho co je nám vnucováno, by měl být ohromný zájem o nekuřácké restaurace. A není tomu tak. Něco mi v tom prostě nesedí.

A další, což si může každý klidně ověřit. Ve Valašském Meziříčí je restaurace u Přístavu. Loni se majitelé rozhodli že to bude nekuřácká restaurace. Jak si řekli, udělali. Propad v tržbách 40 procent, Takže letos od Nového roku opět povolili kouření.

Ptám se jak to? Nemělo by tam být narváno?

5 1
možnosti
MK

Polický a co argument?

1 0
možnosti
RH

Karma. Debata o kouření - nekouření je u nás nesmyslně ideologizována...

5 2
možnosti
Foto

Ona to je víc debata o svobodě- nesvobodě.

2 1
možnosti
MK

Kamilo, nežiji ve Španělsku. Nicméně. Máme rodinu v Rakousku a část rodiny v Bavorsku.

Ale o začátku. V Maroku jsem se seznámil s manželi z Malagy s kterými dodnes udržujeme kontakty a tak příští rok konečně poznám kouzlo Andaluzie. Oba, ač nekuřáci řekli jednu věc. Že zákaz kouření zničil mnoho půvabných taberen , snad to píší správně a místní co tam chodili, prostě začali pít víno u domů, kde mohou i kouřit.

Co se týče Rakouska, tam kouření není problém. Na vesnicích si v restauraci normálně zapálíte a dokonce v pivnicích v Linzi anebo ve Vídni.

V Bavorsku je sice zákaz kouření, ale na vesnicích to kolikrát tak nevypadá, protože všichni dělají, že ten zákaz není. Na druhou stranu to zlikvidovalo hodně pivnic a i těch vesnických hospod i když níže reagující A.Firstová bude tvrdit opak.

Prostě mělo by to zůstat na provozovatelích. A to říkám jako nekuřák, kterému nevadí kuřácké hospody. Kdyby mi vadili, tak tam nejdu.

3 1
možnosti
Foto

Rekla bych, ze ve Spanelsku kvuli zakazu koureni nikdo nezkrachoval. Restaurace jsou porad plne, i behem krize, kafe, obed nebo veceri si Spanele proste jen tak neuprou. Kuraci chodi na cigaro ven, a to i na diskotekach. A i kurakum by uz bylo divne si zapalit v praci nebo v kavarne.

2 1
možnosti
Foto

V dobách galantních se pokládalo z nespolečenské kouřit v přítomnosti dámy. Při plesech a podobných radovánkách si proto pánové chodili zakouřit do kuřáckého salonku, kde si ještě oblékli kuřácký kabátek, aby jejich oděv později dámám nepáchl.

Avšak ty doby jsou pryč. Přesto - proč to tenkrát šlo?

Dnes nám ovšem mravy předepisuje knajpa, putyka, pajzl a hampejz.

A my si své buranské chování musíme ještě navíc hájit před zvůli vrchnosti! ;-D

2 1
možnosti
MK

V dobách galantních dáma vytáhla cigaretu, nasadila na náústek a v rukavičkách jí půvabně držela v ruce.....30 léta minulého století

1 0
možnosti
Foto

Trochu schizofrenie, ne? Vy v jedné větě píšete že se nesmyslně bouříme proti nesmyslným rozhodnutím úředníků a zároveň, že bychom si neměli nechat líbit jak se k nám chovají.

A když vám hrozí pokuta, sklopíte oči a stanete se poslušnou ovečkou co lituje toho, že se nějak provinila.

Ano, máte pravdu v tom, že se zas až tolik nestane, jen prostě pár lidí zkrachuje, omezí se jejich svoboda podnikání. Lidi si zvyknou, proč by si nezvykli, když si zvykli i na ostnatý drát. Za čas přijde zase nějaký jiný zákaz a další a další a jednoho dne si lidi uvědomí, že vlastně v tom totalitním Československu si žili mnohem svobodněji než žijí v bruselské "demokracii". A až jednou nás početně začnou válcovat třeba muslimové nebo cikáni, pak už bude pozdě na to si vzpomenou, že demokracie by neměla být o tom, že většina bude upírat práva menšině.

3 0
možnosti
Foto

S policajtama se proste nehadam. A pokud si muzu vybrat mezi napomenutim, pokutou a skoncenim na sluzebne, volba je jasna. Veci je treba zmenit jinde.

Nebojte, nikdo nezkrachuje, a pokid jo, nebude to kvuli zakazu koureni ;-)

0 1
možnosti
Foto

Víte, co je fakt úžasný pohled? Človíček v bílém, stojící pod cedulí "Zákaz kouření v celém areálu", s cigaretou.;-D

2 0
možnosti
Foto

;-D obchazet se to bude vsude. Znam par podniku, kde se vesele kouri dal ... nevim, jak to okecavaji pred hygienou ;-D

2 0
možnosti